Меню
Остання редакція: 28 жовтня 2021

Методична робота

Викладачі кафедри беруть активну участь у виданні підручників, посібників, методичних вказівок і наукових праць. Навчальний процес забезпечений кафедральними науково-методичними розробками. 

Наведено результати дослідження додаткового очищення зерна в елеваторах на показники виходу та якості борошна, фракціонування зерна пшениці перед лущенням, удосконалення скороченого технологічного процесу помелу зерна пшениці в борошно високих сортів за рахунок використання процесів лущення і плющення зерна перед першою драною системою, застосування «низьких» режимів подрібнення зерна на перших трьох драних і перших трьох розмелювальних системах. Книга буде корисною науковим і науково-педагогічним працівникам, фахівцям борошномельного виробництва.

За останні роки підготовлено та видано такі підручники і навчальні посібники, у т.ч. з грифом Міністерства освіти і науки України:

  1. Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва: Навч. Посіб. / Н.М.Осокіна, Г.С.Гайдай. – Умань, 2005. – 614с.; іл.. (з грифом МАП)
  2. Матеріалознавство і технологія конструкційних матеріалів/Навч. Посіб./ Л.Д. Руденко -УНУС,2011.-202с
  3. Технологія зберігання і переробки зерна: Навч. Посіб. / Н.М. Осокіна, О.П. Герасимчук, Н.П. Матвієнко. – К.: ННЦ «ІАЕ», 2012. – 312 с.; іл.. (з грифом МОН).
  4. Технологія зберігання і переробки зерна з основами захусту від шкідників: Навч. Посіб. / Н.М. Осокіна, І.І. Мостов'як, О.П.Герасимчук, В.В. Любич, К.В. Костецька, Н.П. Матвієнко. – К.: ННЦ «ІАЕ», 2016. – 280 с.; іл.. (з грифом Уманського НУС).
  5. Осокіна Н.М., Мостов’як І.І., Герасимчук О.П., Єремеєва О.А., Костецька К.В., Любич В.В., Новак Л.Л., Новіков В.В., Ткаченко Г.В., Желєзна В.В., Євчук Я.В. Якість та облік зерна за приймання, оброблення і зберігання. К.: ТОВ «ТРОПЕА», 2021.  456 с

Останні новини

Успішне проходження курсу "Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач" на освітній платформі PrometheusЧитати повністю

Успішне проходження курсу "Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач" на освітній платформі Prometheus

Курс "Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач" допомагає закріпити знання про базове розуміння основних новел харчового законодавства України, а також які переваги отримують від цього споживачі та представники бізнесу. У ході лекцій ознайомився із перевагами та основними викликами, які є у харчовій сфері; зрозумів чому саме НАССР є таким важливим; що дають зміни харчового законодавства кожному громадянинові зокрема та країні в цілому.

Читати повністю

Виховна година зі студентами 11- т групи!Читати повністю

Виховна година зі студентами 11- т групи!

Відбулась онлайн-виховна година зі студентами 11-т групи, під час якої було розглянуто такі питання: Академічна доброчесність в університеті Підведення підсумків екзаменаційної сесії за I семестр 2021–2022 навчального року.

Читати повністю

Вітаємо з присвоєнням кваліфікації магістра з харчових технології   (ОПП «Харчові технології»)Читати повністю

Вітаємо з присвоєнням кваліфікації магістра з харчових технології (ОПП «Харчові технології»)

Відбулася державна атестація здобувачів другого рівня вищої освіти денної форми навчання зі спеціальності 181 «Харчові технології». Публічний захист кваліфікаційних робіт відбувся 21 грудня 2021

Читати повністю

Круглий стіл на тему: «Дуальна форма здобуття освіти – виклики та перспективи».Читати повністю

Круглий стіл на тему: «Дуальна форма здобуття освіти – виклики та перспективи».

20 грудня 2021 р. на кафедрі технології зберігання і переробки зерна відбувся круглий стіл на тему: «Дуальна форма здобуття освіти – виклики та перспективи». Мета заходу – місце дуальної освіти у професійній підготовці майбутніх фахівців в умовах модернізації освіти. До роботи круглого столу долучилися викладачі та здобувачі Городищенського фахового коледжу Уманського НУС.

Читати повністю

Всі новини