Меню

Про кафедру

Витоки історії кафедри технології зберігання і переробки зерна мають майже 170-річну історію та пов’язані з проблемою раціонального зберігання сільськогосподарської продукції.

Вагомий внесок педагогів зі зберігання і переробки продукції рослинництва та попит народного господарства у фахівцях цього напряму призвели до створення у 1926 р. кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів, а в 1931 р. – технологічного факультету.

Результати наукових досліджень та власний навчально-педагогічний досвід авторський колектив працівників кафедри, до якого входили такі відомі вчені, як А.І. Корабльов, Б.С. Трофіменко, М.Г. Панасюк, В.О. Ніколаєвський, втілили у підручнику "Технологія сільськогосподарських продуктів״, яким впродовж десятиліть користувались студенти.

Новий виток розвитку кафедри ознаменувався ліцензуванням у 2004 р. інженерної спеціальності ״Технологія зберігання і переробки зерна״, а роком раніше (у 2003 р.) була створена однойменна кафедра.

Наукова робота кафедри виконується згідно з програмою наукових досліджень університету на тему ״Розробка сучасних конкурентоспроможних технологій виробництва харчових продуктів рослинного походження״.

Основні напрями науково-дослідної роботи кафедри – розробка заходів зі зберігання посівних, продовольчих і фуражних властивостей зерна, оптимізація технологічного обладнання борошномельних та круп’яних заводів, розробка та впровадження у виробництво ресурсозберігаючих конкурентоспроможних технологій, проектування, будівництво комбікормових заводів, елеваторів, розробка нових видів харчових продуктів зі збалансованим хімічним складом.

Кафедра технології зберігання і переробки зерна обслуговує п’ять факультетів університету. Професорсько-викладацький склад у кількості 17 осіб читає 36 дисциплін.

 

 

Останні новини

Навчальна практика студентів першого курсу  на кафедрі технології зберіганя і переробки зернаЧитати повністю

Навчальна практика студентів першого курсу на кафедрі технології зберіганя і переробки зерна

06 липня 2021 року під час навчальної практики студенти 11-т групи, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна Дрозд Ольга Олександрівна та кафедри плодівництва і виноградарства Майборода Володимир Павлович відвідали господарство ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Октан».

Читати повністю

Навчальна практика студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» на кафедрі технології зберіганя і переробки зернаЧитати повністю

Навчальна практика студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» на кафедрі технології зберіганя і переробки зерна

Студенти першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» проходили навчальну практику на кафедрі технології зберіганя і переробки зерна з 22 по 25 червня. Навчальна практика включала ознайолення з зернопереробними підприємствами

Читати повністю

Захист дипломних проєктів здобувачів вищої освіти ОР «Бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології»  (Технології зберігання і переробки зерна)Читати повністю

Захист дипломних проєктів здобувачів вищої освіти ОР «Бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» (Технології зберігання і переробки зерна)

На кафедрі технології зберігання і переробки зерна 22 та 23 червня відбувся захист дипломних проєктів здобувачів вищої оствіти денної форми навчання ОР «Бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» (Технології зберігання і переробки зерна).

Читати повністю

 КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ Читати повністю

КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

На базі НКЦ «Інститут післядипломної освіти та дорадництва» Уманського НУС на кафедрі технології зберігання і переробки зерна дистанційно проходили курси підвищення кваліфікації для працівників Любарецького елеватора .

Читати повністю

Всі новини