Меню

Про кафедру

Витоки історії кафедри технології зберігання і переробки зерна мають майже 170-річну історію та пов’язані з проблемою раціонального зберігання сільськогосподарської продукції.

Вагомий внесок педагогів зі зберігання і переробки продукції рослинництва та попит народного господарства у фахівцях цього напряму призвели до створення у 1926 р. кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів, а в 1931 р. – технологічного факультету.

Результати наукових досліджень та власний навчально-педагогічний досвід авторський колектив працівників кафедри, до якого входили такі відомі вчені, як А.І. Корабльов, Б.С. Трофіменко, М.Г. Панасюк, В.О. Ніколаєвський, втілили у підручнику "Технологія сільськогосподарських продуктів״, яким впродовж десятиліть користувались студенти.

Новий виток розвитку кафедри ознаменувався ліцензуванням у 2004 р. інженерної спеціальності ״Технологія зберігання і переробки зерна״, а роком раніше (у 2003 р.) була створена однойменна кафедра.

Наукова робота кафедри виконується згідно з програмою наукових досліджень університету на тему ״Розробка сучасних конкурентоспроможних технологій виробництва харчових продуктів рослинного походження״.

Основні напрями науково-дослідної роботи кафедри – розробка заходів зі зберігання посівних, продовольчих і фуражних властивостей зерна, оптимізація технологічного обладнання борошномельних та круп’яних заводів, розробка та впровадження у виробництво ресурсозберігаючих конкурентоспроможних технологій, проектування, будівництво комбікормових заводів, елеваторів, розробка нових видів харчових продуктів зі збалансованим хімічним складом.

Кафедра технології зберігання і переробки зерна обслуговує п’ять факультетів університету. Професорсько-викладацький склад у кількості 17 осіб читає 36 дисциплін.

 

 

Останні новини

Досвід багаторічної роботи за системою контролю якості GMP.Читати повністю

Досвід багаторічної роботи за системою контролю якості GMP.

Співвласники ТОВ «Відроження» м.Любар Житомирської області перебували з робочою поїздкою в Уманському районі, та запропонували приєднатися до них викладачу кафедри технології зберігання і переробки зерна Ткаченку Геннадію.

Читати повністю

Відпочинок з наукоюЧитати повністю

Відпочинок з наукою

Екскурсія до музею цікавої науки м. Одеса. Викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна Ткаченко Геннадій разом з сім’єю відвідав музей цікавої науки.

Читати повністю

Екскурсія на потужний елеватор, комбікормовий завод та маслопресовий в місті Ладижин Вінницької областіЧитати повністю

Екскурсія на потужний елеватор, комбікормовий завод та маслопресовий в місті Ладижин Вінницької області

Днями відбулася ознойомча екскурсія для студентів першого курсу зі спеціальності харчові технології. Відвідали потужний елеватор, комбікормовий завод та маслопресовий в місті Ладижин Вінницької області. Потім вирушили до Вінниці та оглянули величезний та сучасний консервний завод із заморозки та переробки фруктів.

Читати повністю

Підвищення кваліфікації техніків -лаборантів Лебединського насіневого заводуЧитати повністю

Підвищення кваліфікації техніків -лаборантів Лебединського насіневого заводу

У липні на кафедрі зберігання і переробки зерна Уманського НУС відбулися курси підвищення кваліфікації техніків -лаборантів Лебединського насіневого заводу

Читати повністю

Всі новини