Меню
Остання редакція: 24 вересня 2018

Наукові гуртки

 Студентський науковий гурток "Дослідник"

ПЛАН роботи студентського наукового гуртка кафедри технології зберігання і переробки зерна на 2018–2019 н. р.

ЗВІТ роботи студентського наукового гуртка кафедри технології зберігання і переробки зерна за 2017–2018 н. р.

ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНСЬКА ОЛІМПІАДА у 2018/2019 н.р.

КОНКУРСНІ ЗАВДАННЯ

І. Характеристика сировини, що використовується. Принципова технологічна схема виробництва. Призначення технологічних процесів, основні фізико-хімічні зміни, що відбуваються при цьому та їх вплив на якість готової продукції.

Технологія цукру білого кристалічного.

Технологія хліба пшеничного, приготовленого опарним способом.

Технологія питного молока.

Технологія первинної переробки м’яса.

Технологія олії соняшникової рафінованої.

Технологія макаронних виробів.

Технологія житнього ферментованого солоду.

Технологія картопляного крохмалю.

Технологія пива світлого.

Технологія борошна.

Технологія варено-копчених ковбас.

Технологія патоки крохмальної.

Технологія крупи рисової.

Технологія сиру кисломолочного.

ІІ.

Порівняйте закономірності процесів спиртового бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності процесів кристалізації цукру у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Мета та особливості застосування ферментних препаратів у різних технологіях.

Види і раси дріжджів, що використовуються в харчових технологіях. Їх характеристика умови життєдіяльності.

Характеристика процесів перетворення жирів під час перебігу технологічних процесів і зберігання харчових продуктів.

Порівняйте закономірності процесів спиртового бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності перебігу процесу гідролізу білків у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності перебігу процесу гідролізу крохмалю у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності процесів молочнокислого бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

ІІІ.

Колориметричні методи визначення масової частки білків в харчових продуктах.

Хімізм йодометричного методу Вільштеттера і Шудля визначення редукувальних речовин в патоці.

Рефрактометричні методи визначення масової частки сухих речовин.

Хімізм взаємодії сахарів з фелінгами при визначенні вмісту цукру перманганатним методом Бертрана.

Методи визначення масової частки жиру в харчових продуктах по Сокслету.

Методи визначення масової частки мінеральних речовин в харчових продуктах. Роль прискорювачів.

Методи визначення масової частки жиру в харчових продуктах. Опишіть метод визначення масової частки жиру в харчових продуктах екстракційним методом.

Термогравіметричні методи визначення вологості харчових продуктів. Методики, переваги та недоліки, метрологічна характеристика.

Методи визначення кислотності харчових продуктів.

Останні новини

Досвід багаторічної роботи за системою контролю якості GMP.Читати повністю

Досвід багаторічної роботи за системою контролю якості GMP.

Співвласники ТОВ «Відроження» м.Любар Житомирської області перебували з робочою поїздкою в Уманському районі, та запропонували приєднатися до них викладачу кафедри технології зберігання і переробки зерна Ткаченку Геннадію.

Читати повністю

Відпочинок з наукоюЧитати повністю

Відпочинок з наукою

Екскурсія до музею цікавої науки м. Одеса. Викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна Ткаченко Геннадій разом з сім’єю відвідав музей цікавої науки.

Читати повністю

Екскурсія на потужний елеватор, комбікормовий завод та маслопресовий в місті Ладижин Вінницької областіЧитати повністю

Екскурсія на потужний елеватор, комбікормовий завод та маслопресовий в місті Ладижин Вінницької області

Днями відбулася ознойомча екскурсія для студентів першого курсу зі спеціальності харчові технології. Відвідали потужний елеватор, комбікормовий завод та маслопресовий в місті Ладижин Вінницької області. Потім вирушили до Вінниці та оглянули величезний та сучасний консервний завод із заморозки та переробки фруктів.

Читати повністю

Підвищення кваліфікації техніків -лаборантів Лебединського насіневого заводуЧитати повністю

Підвищення кваліфікації техніків -лаборантів Лебединського насіневого заводу

У липні на кафедрі зберігання і переробки зерна Уманського НУС відбулися курси підвищення кваліфікації техніків -лаборантів Лебединського насіневого заводу

Читати повністю

Всі новини