Меню
Остання редакція: 18 лютого 2020

Наукові гуртки

 Студентський науковий гурток "Дослідник"

ЗВІТ про І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 181 – Харчові технології на кафедрі технології зберігання і переробки зернау 2019/2020 н. р.

ПЛАН роботи студентського наукового гуртка кафедри технології зберігання і переробки зерна на 2019–2020 н. р.

ЗВІТ роботи студентського наукового гуртка кафедри технології зберігання і переробки зерна за 2018–2019 н. р.

Наукові публікації, патенти, впровадження за 2014-2020 рр.

ЗАПРОШЕННЯ_СТУД. КОНФ. 2020 р.

Приклад оформлення студ. статті_2020 р.

ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНСЬКА ОЛІМПІАДА у 2019/2020 н.р.

КОНКУРСНІ ЗАВДАННЯ

І. Характеристика сировини, що використовується. Принципова технологічна схема виробництва. Призначення технологічних процесів, основні фізико-хімічні зміни, що відбуваються при цьому та їх вплив на якість готової продукції.

Технологія цукру білого кристалічного.

Технологія хліба пшеничного, приготовленого опарним способом.

Технологія питного молока.

Технологія первинної переробки м’яса.

Технологія олії соняшникової рафінованої.

Технологія макаронних виробів.

Технологія житнього ферментованого солоду.

Технологія картопляного крохмалю.

Технологія пива світлого.

Технологія борошна.

Технологія варено-копчених ковбас.

Технологія патоки крохмальної.

Технологія крупи рисової.

Технологія сиру кисломолочного.

ІІ.

Порівняйте закономірності процесів спиртового бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності процесів кристалізації цукру у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Мета та особливості застосування ферментних препаратів у різних технологіях.

Види і раси дріжджів, що використовуються в харчових технологіях. Їх характеристика умови життєдіяльності.

Характеристика процесів перетворення жирів під час перебігу технологічних процесів і зберігання харчових продуктів.

Порівняйте закономірності процесів спиртового бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності перебігу процесу гідролізу білків у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності перебігу процесу гідролізу крохмалю у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності процесів молочнокислого бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

ІІІ.

Колориметричні методи визначення масової частки білків в харчових продуктах.

Хімізм йодометричного методу Вільштеттера і Шудля визначення редукувальних речовин в патоці.

Рефрактометричні методи визначення масової частки сухих речовин.

Хімізм взаємодії сахарів з фелінгами при визначенні вмісту цукру перманганатним методом Бертрана.

Методи визначення масової частки жиру в харчових продуктах по Сокслету.

Методи визначення масової частки мінеральних речовин в харчових продуктах. Роль прискорювачів.

Методи визначення масової частки жиру в харчових продуктах. Опишіть метод визначення масової частки жиру в харчових продуктах екстракційним методом.

Термогравіметричні методи визначення вологості харчових продуктів. Методики, переваги та недоліки, метрологічна характеристика.

Методи визначення кислотності харчових продуктів.

Останні новини

Участь магістрантки кафедри технології зберігання і переробки зерна у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт!   Читати повністю

Участь магістрантки кафедри технології зберігання і переробки зерна у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт!

15 квітня 2021 р. відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології», в якому взяла участь магістрантка кафедри технолоії зберігання і переробки зерна Уманського НУС – Сніжана Добровольська (керівник – ст. викладача Валерія Желєзна). Даний захід проходив на базі Київського національного університету харчових технологій у режимі відеоконфеенції на платформі Google Meet

Читати повністю

Відкрите заняття за участю зовнішнього стейкголдера, фахівця-практика, співзасновника ТОВ ВП «Зерно Життя» (м. Львів) Володимира БойчукаЧитати повністю

Відкрите заняття за участю зовнішнього стейкголдера, фахівця-практика, співзасновника ТОВ ВП «Зерно Життя» (м. Львів) Володимира Бойчука

15 квітня 2021 р. в межах вивчення дисципліни «Технологія хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів», викладачами кафедри технології зберігання і переробки зерна к.т.н., доцентом Яною Євчук та к.с.-г. наук, ст. викладачем Валерією Желєзною було проведене відкрите заняття за участю зовнішнього стейкголдера, фахівця-практика, співзасновника ТОВ ВП «Зерно Життя» (м. Львів) Володимира Бойчука. Лекція проводилася для здобувачів вищої освіти третього і четвертого курсів ОР «Бакалавр», освітньо-професійної програми «Харчові технології».

Читати повністю

Робоча поїздка викладачів кафедри технології зберігання і переробки зерна на комбікормовий заводЧитати повністю

Робоча поїздка викладачів кафедри технології зберігання і переробки зерна на комбікормовий завод

Викладачі кафедри технології зберігання і переробки зерна Олена Єремеєва та Валерія Желєзна відвідали комбікормовий завод «Цехаве корм» в м. Гайсин Вінницької області з метою обміну виробничим та науковим досвідом та з профорієнтаційною роботою.

Читати повністю

ПРЕДСТАВЛЕННЯ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ НА ЗАСІДАННІ КАФЕДРИЧитати повністю

ПРЕДСТАВЛЕННЯ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ НА ЗАСІДАННІ КАФЕДРИ

В березні 2021 року здобувач ІІІ-го освітньо-наукового рівня вищої освіти кафедри технології зберігання і переробки зерна Лєщенко Іван Анатолійович на засіданні кафедри представив дисертаційну роботу на тему: «Розроблення технології виробництва круп’яних продуктів із зерна пшениці полби».

Читати повністю

Всі новини