Меню
Остання редакція: 18 листопада 2019

Наукові гуртки

 Студентський науковий гурток "Дослідник"

ЗВІТ про І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 181 – Харчові технології на кафедрі технології зберігання і переробки зернау 2018/2019 н. р.

ПЛАН роботи студентського наукового гуртка кафедри технології зберігання і переробки зерна на 2018–2019 н. р.

ЗВІТ роботи студентського наукового гуртка кафедри технології зберігання і переробки зерна за 2018–2019 н. р.

ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНСЬКА ОЛІМПІАДА у 2018/2019 н.р.

КОНКУРСНІ ЗАВДАННЯ

І. Характеристика сировини, що використовується. Принципова технологічна схема виробництва. Призначення технологічних процесів, основні фізико-хімічні зміни, що відбуваються при цьому та їх вплив на якість готової продукції.

Технологія цукру білого кристалічного.

Технологія хліба пшеничного, приготовленого опарним способом.

Технологія питного молока.

Технологія первинної переробки м’яса.

Технологія олії соняшникової рафінованої.

Технологія макаронних виробів.

Технологія житнього ферментованого солоду.

Технологія картопляного крохмалю.

Технологія пива світлого.

Технологія борошна.

Технологія варено-копчених ковбас.

Технологія патоки крохмальної.

Технологія крупи рисової.

Технологія сиру кисломолочного.

ІІ.

Порівняйте закономірності процесів спиртового бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності процесів кристалізації цукру у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Мета та особливості застосування ферментних препаратів у різних технологіях.

Види і раси дріжджів, що використовуються в харчових технологіях. Їх характеристика умови життєдіяльності.

Характеристика процесів перетворення жирів під час перебігу технологічних процесів і зберігання харчових продуктів.

Порівняйте закономірності процесів спиртового бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності перебігу процесу гідролізу білків у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності перебігу процесу гідролізу крохмалю у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності процесів молочнокислого бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

ІІІ.

Колориметричні методи визначення масової частки білків в харчових продуктах.

Хімізм йодометричного методу Вільштеттера і Шудля визначення редукувальних речовин в патоці.

Рефрактометричні методи визначення масової частки сухих речовин.

Хімізм взаємодії сахарів з фелінгами при визначенні вмісту цукру перманганатним методом Бертрана.

Методи визначення масової частки жиру в харчових продуктах по Сокслету.

Методи визначення масової частки мінеральних речовин в харчових продуктах. Роль прискорювачів.

Методи визначення масової частки жиру в харчових продуктах. Опишіть метод визначення масової частки жиру в харчових продуктах екстракційним методом.

Термогравіметричні методи визначення вологості харчових продуктів. Методики, переваги та недоліки, метрологічна характеристика.

Методи визначення кислотності харчових продуктів.

Останні новини

ЮНІ НАУКОВЦІ КАФЕДРИ ТЕХНОЛОГІЇ ЗБЕРІГАННЯ І ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА!!!Читати повністю

ЮНІ НАУКОВЦІ КАФЕДРИ ТЕХНОЛОГІЇ ЗБЕРІГАННЯ І ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА!!!

Важливу роль у формуванні наукового потенціалу майбутніх фахівців відіграє участь студентів в організованій і систематичній науково-дослідній роботі. Водночас, розвиток творчості студента – запорука його успішної професійної діяльності в майбутньому!!!

Читати повністю

Вітаємо магістрів зі спеціальності 181″Харчові технології″ (Технології зберігання і переробки зерна) з успішним захистом кваліфікаційних робітЧитати повністю

Вітаємо магістрів зі спеціальності 181″Харчові технології″ (Технології зберігання і переробки зерна) з успішним захистом кваліфікаційних робіт

Вітаємо магістрів зі спеціальності 181″Харчові технології″ (Технології зберігання і переробки зерна) з успішним захистом кваліфікаційних робіт

Читати повністю

Знайомство з роботою олієекстракційного заводу та  зернонавантажувальго терміналу агрохолдінгу «Кернел» м.Чорноморськ   Читати повністю

Знайомство з роботою олієекстракційного заводу та зернонавантажувальго терміналу агрохолдінгу «Кернел» м.Чорноморськ

26 листопада 2019 року викладачем Уманського НУС Оленою Єрмеєвою була організована надзвичайно захоплююча та пізнавальна поїздка на підприємства, безпосередньо зв'язані із зерновою галуззю. Відвідали виробничі потужності агрохолдингу «Кернел» студенти третього четвертого та п’ятого курсів та викладачі кафедри Олена Герасимчук, Геннадій Ткаченко, а також аспірант Іван Лещенко.

Читати повністю

Викладачі Уманського НУС Олена Еремеєва та Геннадій Ткаченко разом зі студентами 3 та 4 курсів,  відвідали елеватор, ТОВ УКРЗЕРНОТРЕЙД МАКС «Уманське ХПП»Читати повністю

Викладачі Уманського НУС Олена Еремеєва та Геннадій Ткаченко разом зі студентами 3 та 4 курсів, відвідали елеватор, ТОВ УКРЗЕРНОТРЕЙД МАКС «Уманське ХПП»

20 листопада 2019 року викладачі Уманського НУС Олена Еремеєва та Геннадій Ткаченко разом зі студентами 3 та 4 курсів, які навчаються за напрямком «Технологія зберігання та переробки зерна», відвідали елеватор, ТОВ УКРЗЕРНОТРЕЙД МАКС «Уманське ХПП».

Читати повністю

Всі новини