Меню

Возіян Валерія Валеріївна

Возіян Валерія  Валеріївна Посада: викладач
Контактний телефон: (04744)3-43-82

 

Закінчила з відзнакою магістратуру Уманського національного університету садівництва у 2013 році.

З 2013 року проходить підготовку в аспірантурі на кафедрі ТЗПЗ зі спеціальності 06.01.15 – «Первинна обробка продуктів рослинництва».

Науковий керівник – доктор с.-г. наук, професор Осокіна Ніна Максимівна.

Тема наукових досліджень: "Розробка технології виробництва круп’яних продуктів із зерна пшениці спельти ".

У 2017 р. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата
сільськогосподарських наук зі спеціальності первинна обробка продуктів рослинництва.

Читає дисципліни:
Оптимізація техніко-технологічних об’єктів галузі
Технологія підготовки води в галузі
Проектування підприємств галузі
Технологія комбікормів

Наукові і навчально-методичні публікації

Профіль в GoogleАкадемія

Публікації

  1. Martyniuk A.T. The assessment of technological properties of grain depending on  winter wheat variety / A.T. Martyniuk, L.D. Rudenko, O.G. Sukhomud, V.V. Lubich, V.V. Voziyan // Вестник Прикаспия. – Астрахань, 2014. – № 4. – С. 24–28.
  2. Осокіна Н.М. Фізичні показники якості зерна спельти залежно від сорту / Н.М. Осокіна, В.В. Любич, В.В. Возіян // Хранение и переработка зерна: научно-практический журнал. – №5 (193). – 2015. –С. 45–49.
  3. Любич В.В. Кулінарна оцінка каші з плющеної крупи спельти залежно від сорту / В.В. Любич, В.В. Возіян // Зернові продукти і комбікорми. – №2 (58). – 2015. – С. 14–18.
  4. Osokina N. Influence of unhusking, humidifying and softening degree for spelt grain on yield and its quality of cereal / N. Osokina, V. Liubych, V. Voziyan // Ukrainian Journal of Food Sciense. – №1 (3). – 2015. – P. 23–32.
  5. Осокіна Н.М. Врожайність та технологічні властивості зерна спельти / Н.М. Осокіна, В.В. Возіян // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. – №1 (87). – 2015. – С. 149–157.
  6. Осокіна Н.М. Газоутримувальна здатність борошна із зерна спельти залежно від сорту / Н.М. Осокіна, В.В. Любич, В.В. Возіян // Наукові праці національного університету харчових технологій. – №5 (21). – 2015. – С. 185–190.
  7. Осокіна Н.М. Борошномельні показники якості зерна спельти залежно від сорту / Н.М. Осокіна, В.В. Любич, В.В. Возіян, В.В. Петренко // Вісник ЖНАЕУ. – №2 (50), т.1. – 2015. – С. 296–305.
  8. Возіян В.В. Ефективність переробки зерна спельти в крупу / В.В. Возіян // // Зернові продукти і комбікорми. – №4 (60). – 2015. – С. 29–32.
  9. Осокіна Н.М. Вихід борошна зі зерна спельти залежно від зволожування і відволожування зерна / Н.М. Осокіна, В.В. Любич, В.В. Возіян // Збірник наукових праць "Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі". – Вип. 2 (22). – 2015. – С. 165–176.
  10.  Любич В.В. Енергетична оцінка зерна пшениці спельти залежно від сорту / В.В. Любич, І.О. Полянецька, В.В. Возіян // Корми і кормовиробництво. – №81. – 2015. – С. 116–120.
  11. Осокіна Н.М. Геометрична характеристика зерна спельти залежно від сорту / Н.М. Осокіна, В.В. Любич, В.В. Возіян // Наукові праці національного університету харчових технологій. – №1 (22). – 2016. – С. 201–209.
  12.  Liubych V. The influence of origin on spelt wheat grains properties / V. Liubych, V.Voziian // Episteme czasopismo naukowo–kulturalne. –  Nr 30. – tom II. – 2016. – P. 111–122.

 Патенти

  • Пат. 200601 Україна, МПК A23L 1/10. Спосіб кулінарної оцінки круп’яних продуктів із зерна тритикале і пшениці / Господаренко Г. М., Любич В. В., Полянецька І.О., Новіков В. В., Возіян В. В.; заявник та власник Уманський національний університет садівництва. – № u 2015 07630; заявл. 30.07.2015.
  • Пат. 2006.01 Україна, МПК A21D 8/00. Спосіб лабораторного випікання хліба із борошна пшеничного зі спельти / Господаренко Г. М., Осокіна Н.М., Любич В. В., Полянецька І.О., Петренко В.В., Возіян В.В.; заявник та власник Уманський національний університет садівництва. – № u 2015 11532; заявл. 23.11.2015.