Меню

Про кафедру

Витоки історії кафедри технології зберігання і переробки зерна мають майже 170-річну історію та пов’язані з проблемою раціонального зберігання сільськогосподарської продукції.

Вагомий внесок педагогів зі зберігання і переробки продукції рослинництва та попит народного господарства у фахівцях цього напряму призвели до створення у 1926 р. кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів, а в 1931 р. – технологічного факультету.

Результати наукових досліджень та власний навчально-педагогічний досвід авторський колектив працівників кафедри, до якого входили такі відомі вчені, як А.І. Корабльов, Б.С. Трофіменко, М.Г. Панасюк, В.О. Ніколаєвський, втілили у підручнику "Технологія сільськогосподарських продуктів״, яким впродовж десятиліть користувались студенти.

Новий виток розвитку кафедри ознаменувався ліцензуванням у 2004 р. інженерної спеціальності ״Технологія зберігання і переробки зерна״, а роком раніше (у 2003 р.) була створена однойменна кафедра.

Наукова робота кафедри виконується згідно з програмою наукових досліджень університету на тему ״Розробка сучасних конкурентоспроможних технологій виробництва харчових продуктів рослинного походження״.

Основні напрями науково-дослідної роботи кафедри – розробка заходів зі зберігання посівних, продовольчих і фуражних властивостей зерна, оптимізація технологічного обладнання борошномельних та круп’яних заводів, розробка та впровадження у виробництво ресурсозберігаючих конкурентоспроможних технологій, проектування, будівництво комбікормових заводів, елеваторів, розробка нових видів харчових продуктів зі збалансованим хімічним складом.

Кафедра технології зберігання і переробки зерна обслуговує п’ять факультетів університету. Професорсько-викладацький склад у кількості 17 осіб читає 36 дисциплін.

 

 

Останні новини

10 липня відбулася екскурсія студентів першого курсу в місто Біла Церква на ТОВ «Білоцерківхлібопродукт».Читати повністю

10 липня відбулася екскурсія студентів першого курсу в місто Біла Церква на ТОВ «Білоцерківхлібопродукт».

10 липня відбулася екскурсія студентів першого курсу в місто Біла Церква на ТОВ «Білоцерківхлібопродукт». Відвідали крупозавод з переробки гречки, гороху та пшениці спельти.

Читати повністю

Вітаємо Віталія Володимировича Любича з успішним захистом докторської дисертації!!!Читати повністю

Вітаємо Віталія Володимировича Любича з успішним захистом докторської дисертації!!!

14 червня 2018 року в Уманському національному університеті садівництва відбувся прилюдний захист дисертаційної роботи Любича Віталія Володимировича на тему «Теоретичне обґрунтування формування якості зерна пшениць і продуктів його перероблення»

Читати повністю

Приклад заохочення до праціЧитати повністю

Приклад заохочення до праці

Наприкінці травня представники ТОВ «Відродження» олієпресового заводу с. Громада Любарського району Житомирської області відвідали м. Умань.

Читати повністю

29 травня відбулося практичне заняття зі студентами другого курсу з дисципліни фізико хімічні основи обробки сировини в галузі на борошномельному заводіЧитати повністю

29 травня відбулося практичне заняття зі студентами другого курсу з дисципліни фізико хімічні основи обробки сировини в галузі на борошномельному заводі

29 травня відбулося практичне заняття зі студентами другого курсу з дисципліни фізико-хімічні основи обробки сировини в галузі на борошномельному заводі продуктивністю 500 т/добу ТОВ "Талне "в місті Тальне. Ознайомились з технологією виробництва борошна, основами підготовки зерна до помелу, та його розмелу.

Читати повністю

Всі новини