Меню

Про кафедру

Витоки історії кафедри технології зберігання і переробки зерна мають майже 170-річну історію та пов’язані з проблемою раціонального зберігання сільськогосподарської продукції.

Вагомий внесок педагогів зі зберігання і переробки продукції рослинництва та попит народного господарства у фахівцях цього напряму призвели до створення у 1926 р. кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів, а в 1931 р. – технологічного факультету.

Результати наукових досліджень та власний навчально-педагогічний досвід авторський колектив працівників кафедри, до якого входили такі відомі вчені, як А.І. Корабльов, Б.С. Трофіменко, М.Г. Панасюк, В.О. Ніколаєвський, втілили у підручнику "Технологія сільськогосподарських продуктів״, яким впродовж десятиліть користувались студенти.

Новий виток розвитку кафедри ознаменувався ліцензуванням у 2004 р. інженерної спеціальності ״Технологія зберігання і переробки зерна״, а роком раніше (у 2003 р.) була створена однойменна кафедра.

Наукова робота кафедри виконується згідно з програмою наукових досліджень університету на тему ״Розробка сучасних конкурентоспроможних технологій виробництва харчових продуктів рослинного походження״.

Основні напрями науково-дослідної роботи кафедри – розробка заходів зі зберігання посівних, продовольчих і фуражних властивостей зерна, оптимізація технологічного обладнання борошномельних та круп’яних заводів, розробка та впровадження у виробництво ресурсозберігаючих конкурентоспроможних технологій, проектування, будівництво комбікормових заводів, елеваторів, розробка нових видів харчових продуктів зі збалансованим хімічним складом.

Кафедра технології зберігання і переробки зерна обслуговує п’ять факультетів університету. Професорсько-викладацький склад у кількості 17 осіб читає 36 дисциплін.

 

 

Останні новини

 Будівництво елеватора 5 частина (Автоматизація)Читати повністю

Будівництво елеватора 5 частина (Автоматизація)

До участі в тендері автоматизації елеватора на базі олієпресового заводу с. Громада Любарського району Житомирської області були запрошені представники ТОВ «ЮГОВ-ПРОЕКТ» та “KMZ industries”. Представником замовника виступив викладач кафедри Ткаченко Геннадій.

Читати повністю

 Вітаємо з присвоєнням кваліфікації ″Дослідник з технології зберігання і переробки зерна″Читати повністю

Вітаємо з присвоєнням кваліфікації ″Дослідник з технології зберігання і переробки зерна″

14, 18 і 19 грудня на кафедрі технології зберігання і переробки зерна відбували привселюдні захисти магістерських робіт здобувачів вищого ступеня освіти «магістр» денної та заочної форми навчання. ГАЛУЗЬ ЗНАНЬ 18 «ВИРОБНИЦТВО ТА ТЕХНОЛОГІЇ». СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» (за ознаками спеціальності «технології зберігання і переробки зерна»).

Читати повністю

 Вітаємо Анастасію Трофушу  з перемогою у конкурсі та поїздкою у м. Кельн.Читати повністю

Вітаємо Анастасію Трофушу з перемогою у конкурсі та поїздкою у м. Кельн.

Одним із кращих проектів визнано роботу Трофуші Анастасії. Вона разом із іншими 30-ма учасниками була визнана переможцем конкурсу та отримала сертифікат на безкоштовну участь у виставці присвячену харчовим технологіям, що відбудеться у м. Кельн, Німеччина у 2019 році

Читати повністю

Будівництво елеватора 4 частинаЧитати повністю

Будівництво елеватора 4 частина

Викладачі кафедри Ярошенко В.В. та Ткаченко Г.В. були запрошені для консультацій з будівництва елеватора на базі олієпресового заводу с. Громада Любарського району Житомирської області.

Читати повністю

Всі новини