Меню

Про кафедру

Витоки історії кафедри технології зберігання і переробки зерна мають майже 170-річну історію та пов’язані з проблемою раціонального зберігання сільськогосподарської продукції.

Вагомий внесок педагогів зі зберігання і переробки продукції рослинництва та попит народного господарства у фахівцях цього напряму призвели до створення у 1926 р. кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів, а в 1931 р. – технологічного факультету.

Результати наукових досліджень та власний навчально-педагогічний досвід авторський колектив працівників кафедри, до якого входили такі відомі вчені, як А.І. Корабльов, Б.С. Трофіменко, М.Г. Панасюк, В.О. Ніколаєвський, втілили у підручнику "Технологія сільськогосподарських продуктів״, яким впродовж десятиліть користувались студенти.

Новий виток розвитку кафедри ознаменувався ліцензуванням у 2004 р. інженерної спеціальності ״Технологія зберігання і переробки зерна״, а роком раніше (у 2003 р.) була створена однойменна кафедра.

Наукова робота кафедри виконується згідно з програмою наукових досліджень університету на тему ״Розробка сучасних конкурентоспроможних технологій виробництва харчових продуктів рослинного походження״.

Основні напрями науково-дослідної роботи кафедри – розробка заходів зі зберігання посівних, продовольчих і фуражних властивостей зерна, оптимізація технологічного обладнання борошномельних та круп’яних заводів, розробка та впровадження у виробництво ресурсозберігаючих конкурентоспроможних технологій, проектування, будівництво комбікормових заводів, елеваторів, розробка нових видів харчових продуктів зі збалансованим хімічним складом.

Кафедра технології зберігання і переробки зерна обслуговує п’ять факультетів університету. Професорсько-викладацький склад у кількості 17 осіб читає 36 дисциплін.

 

 

Останні новини

7 вересня – посвята першокурсників у студенти-2018Читати повністю

7 вересня – посвята першокурсників у студенти-2018

7 вересня в Уманському національному університеті садівництва відбулося яскраве феєричне свято, що символізує початок та відлік нового навчального року – Посвята першокурсників у студенти-2018

Читати повністю

В Україні майже 100 сільгосппідприємств сертифіковано за стандартом GMP+Читати повністю

В Україні майже 100 сільгосппідприємств сертифіковано за стандартом GMP+

Для виходу на іноземні ринки виробників кормів, кормових добавок, інгредієнтів і преміксів потрібно дуже відповідально поставитися до сертифікації. Одним із ключових питань для повноцінної торгівлі з ЄС є отримання сертифікату за стандартом GMP+.

Читати повністю

10 липня відбулася екскурсія студентів першого курсу в місто Біла Церква на ТОВ «Білоцерківхлібопродукт».Читати повністю

10 липня відбулася екскурсія студентів першого курсу в місто Біла Церква на ТОВ «Білоцерківхлібопродукт».

10 липня відбулася екскурсія студентів першого курсу в місто Біла Церква на ТОВ «Білоцерківхлібопродукт». Відвідали крупозавод з переробки гречки, гороху та пшениці спельти.

Читати повністю

Вітаємо Віталія Володимировича Любича з успішним захистом докторської дисертації!!!Читати повністю

Вітаємо Віталія Володимировича Любича з успішним захистом докторської дисертації!!!

14 червня 2018 року в Уманському національному університеті садівництва відбувся прилюдний захист дисертаційної роботи Любича Віталія Володимировича на тему «Теоретичне обґрунтування формування якості зерна пшениць і продуктів його перероблення»

Читати повністю

Всі новини