Меню
Остання редакція: 24 вересня 2018

Наукові гуртки

 Студентський науковий гурток "Дослідник"

ПЛАН роботи студентського наукового гуртка кафедри технології зберігання і переробки зерна на 2018–2019 н. р.

ЗВІТ роботи студентського наукового гуртка кафедри технології зберігання і переробки зерна за 2017–2018 н. р.

ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНСЬКА ОЛІМПІАДА у 2018/2019 н.р.

КОНКУРСНІ ЗАВДАННЯ

І. Характеристика сировини, що використовується. Принципова технологічна схема виробництва. Призначення технологічних процесів, основні фізико-хімічні зміни, що відбуваються при цьому та їх вплив на якість готової продукції.

Технологія цукру білого кристалічного.

Технологія хліба пшеничного, приготовленого опарним способом.

Технологія питного молока.

Технологія первинної переробки м’яса.

Технологія олії соняшникової рафінованої.

Технологія макаронних виробів.

Технологія житнього ферментованого солоду.

Технологія картопляного крохмалю.

Технологія пива світлого.

Технологія борошна.

Технологія варено-копчених ковбас.

Технологія патоки крохмальної.

Технологія крупи рисової.

Технологія сиру кисломолочного.

ІІ.

Порівняйте закономірності процесів спиртового бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності процесів кристалізації цукру у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Мета та особливості застосування ферментних препаратів у різних технологіях.

Види і раси дріжджів, що використовуються в харчових технологіях. Їх характеристика умови життєдіяльності.

Характеристика процесів перетворення жирів під час перебігу технологічних процесів і зберігання харчових продуктів.

Порівняйте закономірності процесів спиртового бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності перебігу процесу гідролізу білків у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності перебігу процесу гідролізу крохмалю у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності процесів молочнокислого бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

ІІІ.

Колориметричні методи визначення масової частки білків в харчових продуктах.

Хімізм йодометричного методу Вільштеттера і Шудля визначення редукувальних речовин в патоці.

Рефрактометричні методи визначення масової частки сухих речовин.

Хімізм взаємодії сахарів з фелінгами при визначенні вмісту цукру перманганатним методом Бертрана.

Методи визначення масової частки жиру в харчових продуктах по Сокслету.

Методи визначення масової частки мінеральних речовин в харчових продуктах. Роль прискорювачів.

Методи визначення масової частки жиру в харчових продуктах. Опишіть метод визначення масової частки жиру в харчових продуктах екстракційним методом.

Термогравіметричні методи визначення вологості харчових продуктів. Методики, переваги та недоліки, метрологічна характеристика.

Методи визначення кислотності харчових продуктів.

Останні новини

Практичне заняття на  філії ПАТ ДПЗКУ "Уманський елеватор"Читати повністю

Практичне заняття на філії ПАТ ДПЗКУ "Уманський елеватор"

Студенти четветртого курсу агрономічного факультету на занятті з дисципліни «Стандартизація, технологія зберігання і переробка продукції рослинництва» відвідали "Уманський елеватор" – філію ПАТ ДПЗКУ

Читати повністю

Фестиваль весни – Фестиваль сиру та винаЧитати повністю

Фестиваль весни – Фестиваль сиру та вина

11-12 травня 2019 року для поціновувачів вина, сиру, вуличної їжі та й просто для тих, хто любить гарно відпочити, в Умані відбувся найсмачніший фестиваль весни – Фестиваль сиру та вина, який пройшов на місцевому Центральному стадіоні (вул. Андрія Кизила, 12).

Читати повністю

ПАТ «Вітаміни» - сучасний український виробник лікарських засобівЧитати повністю

ПАТ «Вітаміни» - сучасний український виробник лікарських засобів

У квітні студентам третього та четвертого курсів інженерно-технологічного факультету Уманського національного університету садівництва була проведена екскурсія на ПАТ «Вітаміни», який здійснює виробництво та оптову торгівлю лікарськими засобами в формі - таблеток, драже, порошків, масляних розчинів, настойок і сиропів. Препарати виробництва ПАТ «Вітаміни», успішно реалізуються не тільки на території України, і в країнах СНД.

Читати повністю

Всеукраїнська студентська наукова конференція (приурочена 175-річчю Уманського НУС)Читати повністю

Всеукраїнська студентська наукова конференція (приурочена 175-річчю Уманського НУС)

В роботі секції технології зберігання і переробки зерна прийняли участь студенти 3-4-их курсів освітнього рівня Бакалавр та студенти 1-го курсу освітнього рівня Магістр, що навчаються за програмою підготовки «Технології зберігання і переробки зерна», а також викладачі та аспіранти кафедри технології зберігання і переробки зерна. Були заслухані доповіді, заявлені в програмі конференції, і схвалені як актуальні і перспективні.

Читати повністю

Всі новини