Меню
Остання редакція: 24 вересня 2018

Наукові гуртки

 Студентський науковий гурток "Дослідник"

ПЛАН роботи студентського наукового гуртка кафедри технології зберігання і переробки зерна на 2018–2019 н. р.

ЗВІТ роботи студентського наукового гуртка кафедри технології зберігання і переробки зерна за 2017–2018 н. р.

ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНСЬКА ОЛІМПІАДА у 2018/2019 н.р.

КОНКУРСНІ ЗАВДАННЯ

І. Характеристика сировини, що використовується. Принципова технологічна схема виробництва. Призначення технологічних процесів, основні фізико-хімічні зміни, що відбуваються при цьому та їх вплив на якість готової продукції.

Технологія цукру білого кристалічного.

Технологія хліба пшеничного, приготовленого опарним способом.

Технологія питного молока.

Технологія первинної переробки м’яса.

Технологія олії соняшникової рафінованої.

Технологія макаронних виробів.

Технологія житнього ферментованого солоду.

Технологія картопляного крохмалю.

Технологія пива світлого.

Технологія борошна.

Технологія варено-копчених ковбас.

Технологія патоки крохмальної.

Технологія крупи рисової.

Технологія сиру кисломолочного.

ІІ.

Порівняйте закономірності процесів спиртового бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності процесів кристалізації цукру у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Мета та особливості застосування ферментних препаратів у різних технологіях.

Види і раси дріжджів, що використовуються в харчових технологіях. Їх характеристика умови життєдіяльності.

Характеристика процесів перетворення жирів під час перебігу технологічних процесів і зберігання харчових продуктів.

Порівняйте закономірності процесів спиртового бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності перебігу процесу гідролізу білків у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності перебігу процесу гідролізу крохмалю у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

Порівняйте закономірності процесів молочнокислого бродіння у різних технологіях та вплив його на якість готових виробів.

ІІІ.

Колориметричні методи визначення масової частки білків в харчових продуктах.

Хімізм йодометричного методу Вільштеттера і Шудля визначення редукувальних речовин в патоці.

Рефрактометричні методи визначення масової частки сухих речовин.

Хімізм взаємодії сахарів з фелінгами при визначенні вмісту цукру перманганатним методом Бертрана.

Методи визначення масової частки жиру в харчових продуктах по Сокслету.

Методи визначення масової частки мінеральних речовин в харчових продуктах. Роль прискорювачів.

Методи визначення масової частки жиру в харчових продуктах. Опишіть метод визначення масової частки жиру в харчових продуктах екстракційним методом.

Термогравіметричні методи визначення вологості харчових продуктів. Методики, переваги та недоліки, метрологічна характеристика.

Методи визначення кислотності харчових продуктів.

Останні новини

Відділом з підбору персоналу компанії ТОВ СП "НІБУЛОН" 13 листопада  була організована екскурсія миколаївськими підприємствами компанії.Читати повністю

Відділом з підбору персоналу компанії ТОВ СП "НІБУЛОН" 13 листопада була організована екскурсія миколаївськими підприємствами компанії.

Відділом з підбору персоналу компанії ТОВ СП "НІБУЛОН" 13 листопада була організована екскурсія миколаївськими підприємствами компанії.

Читати повністю

Компанія "Нібулон" запрошує на роботу!Читати повністю

Компанія "Нібулон" запрошує на роботу!

31 жовтня 2018 р. студенти третього–п’ятого курсів, що навчаються за спеціальністю «Харчові технології», зустрілися з представниками компанії «Нібулон» Ларисою Бурик та Іриною Савенко , де заслухали інформацію про основні напрямки спеціалізації компанії та потребу в спеціалістах-технологах.

Читати повністю

 Практичне заняття   на сучасному елеваторі компанії РАЙЗ.Читати повністю

Практичне заняття на сучасному елеваторі компанії РАЙЗ.

1 листопада відбулося практичне заняття з дисциплін «Технологія елеваторної промисловості» та «Інноваційні технології зберігання і переробки зерна» для студентів четвертого та п’ятого курсів на сучасному елеваторі компанії РАЙЗ.

Читати повністю

День відкритих дверей на інженерно-технологічному факультетіЧитати повністю

День відкритих дверей на інженерно-технологічному факультеті

10-11 жовтня Уманський НУС зустрічав школярів з різних регіонів України.

Читати повністю

Всі новини